Прочитај ми чланак

ОЖЕЊЕН ЈЕ СРПКИЊОМ: Деца му већ уче српски, а сада и он долази у Србију

0

Глумац Кристијан Бејл посетиће Србију, открива домаћа штампа.

8

Глумац Кристијан Бејл посетиће Србију, открива домаћа штампа.

Редитељ Предраг Гага Антонијевић открио је у интервјуу домаћим медијима да ће његов пријатељ, холивудски глумац Кристијан Бејл, доћи у Србију због снимања пројекта „Јаничар“.

„Пројекат је веома важан, имам срећу да се Бејл заинтересовао за њега од првог дана. Чекамо слободан термин за њега, а филм ће се радити из љубави, не због новца. Прича је о паши којег шаљу у Србију да би угушио побуну Срба у месту у којем је рођен. Тематски, нешто као Омер-паша Латас. По жанру је драма, јер он покушава да пронађе мир и креће у изградњу моста. Филм је компилација свега што знамо из историје“, рекао је Гага за „Курир“.

Бејл је „студиозно“ приступио пројекту, и много је читао о теми филма, додао је он. Глумац је ожењен Српкињом, па зна доста тога о нашој земљи.

„Ожењен је Српкињом из угледне породице, веома добро познаје њене корене. Замало је дошао на ФЕСТ пре десетак година, али стицајем околности нисмо успели да се договоримо са организаторима, па ће му ово бити први пут у Србији. Зна по неку реч српског“, рекао је Антонијевић.