Прочитај ми чланак

БРУКА НА „АУДИЦИЈИ” Београђани дошли да се забаве, а причали им о Сребреници!

0

Култна сарајевска представа "Аудиција" у оригиналном глумачком саставу одржана је у синоћ у Сава центру, али је остала у сени незадовољних гледалаца који су били згрожени тиме што је глумац Емир Хаџихафизбеговић на сцени одржао и политички говор.

Исти говор, али дужу верзију одржао је на комеморацији у Сребреници, када је чак навео да је „војник Насера Орића“ и да је поносан на своје учешће у рату на простору БиХ.

Он је том приликом рекао да је овај босански манифест, који је извео и на сцени Сава центра, написао ратне 1993. године као припадник другог корпуса БиХ.

Редакцији Курира јавили су се незадовољни гледаоци су огорчени што су били преварени јер су дошли да гледају скечеве, а Емир је то искористио да слушају његов политчки манифест за који кажу да их је увредио.

Како наводе незадовољни гледаоци представе, тражиће да им се врати новац који су дали. Иначе, Емир је за трансформацију добио аплауз јер је одличан глумац, али многи су овај његов говор схватили као пропагирање политичких и националистичких уверења која нису дошли да слушају.

Представа „Аудиција“ одржана у Сава центру је емитована на два видео бима и том приликом је снимана.

„Моја једина домовина зове се Босна и Херцеговина и другачије не може бит. Кроз мене тече босанско сребро и злато, њене соли и њен угаљ, њено жељезо и небројане друге руде у моме су бићу основа и другачије не море бит. Моја једина домовина је Босна и Херцеговина, она је украшена плетеницама дјевојака, и шамијама на драгим и мудрим главама нена, које у кући својој и ван ње, носе префињену мудрост живота“, само је део манифеста који је Емир рецитовао у свом говору у Сребреници.

Ово није први пут да глумац коментарише политичку ситуацију у региону и том приликом изазива бурне реакције у јавности. У српској јавности је познат и по изјавама да се Босни из Србије сервира духовна порнографија, српске певачице је називао „србијанским дрољама“, говорио је чак и против чувеног редитеља Емира Кустурице, а Нелета Карајлића називао „смрадом“.

Хаџихафизбеговић је можда зато дао себи слободу да синоћ пред публиком у Србији, у два минута изрецитује део овог манифеста и наљути публику.

Вечерас играју представу у Новом Саду, па је занимљиво да ли ће наставити да пропагира свој босански манифест или ће испоштовати публику у Србији.

Једна Африканка постала је права шумадијска снајка: Неколико ствари посебно цени у Србији, а ево и како се снашла у селу крај Младеновца