Прочитај ми чланак

Бојси открио зашто је тражио српско држављанство

0

Британски глумац Џон Чалис, познатији као Бојси из популарне серије Мућке, недавно је поднео захтев за српско држављанство. У разговору за ТВ Прва, Чалиш каже да проводи време у жељи да се врати у Србију и сазна више.

„Открио сам да имамо пуно тога заједничког, једноставно се смејемо истим стварима, то је било велико откриће. Гледање Мућки је једина ствар која ми је стављала осмех на лице, рекао је неко. Размишлкјао сам како је било ратовати у Југославији, и наставити после тога нормалан живот“, каже глумац.„Градоначелник ми је предложио да узмем држављанство Србије и тиме се осећам ближе народу. Надам се да ћемо се ускоро видети“, поручио је он.

„Бојси је много промовисао Србију, ја сам му предложио да узме наше држављанство. Мућке су врло популарне у Србији, народ је доживљава као своју. Имамо сличан хумор“, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Вест о томе да ће Чалис добити држављанство Србије првобитно је на Фејсбуку објавио управо Весић.

„Многи су се у Србији обрадовали фотографијом коју је британски глумац Џон Чалис, који је тумачио улогу чувеног Бојсија у култној серији Мућке објавио на друштвеним мрежама. Како и не би, када је на фотографији Џонов црни „мерцедес“, на чијим таблицама пише „Србија“. Време је да откријем тајну како је слика настала“, написао је Весић на свом Фејсбук профилу.

Фотографија је настала, како је навео, прошле недеље испред Амбасаде Србије у Лондону.

„Пре тога је Џон Чалис званично поднео захтев за пријем у држављанство Републике Србије! У амбасади Србије г. Чалиса примила је амбасадорка Србије у Уједињеном краљевству Александра Јоксимовић. Имао сам ту част да у име Града Београда потпишем препоруку Града Београда да Бојси постане српски држављанин. Није било лако побројати на једној страници шта је Бојси учинио на промоцији Србије и Београда, посебно у Великој Британији где је веома познат и популаран“, додао је Весић.

Написао је и да је премијерка Ана Брнабић подржала идеју да Бојси постане српски држављанин. Весић је посебно захвалио нашем човеку који је одрастао и живи у Лондону Лазару Вуковићу, који је, како каже, најзаслужнији зато што Бојси толико воли Београд и Србију.

„Бојсијев захтев за држављансво налази се већ у Београду и када се заврше све процедуре Влада ће гласати. Леп је осећај када знате да успешни и популарни људи, као што је Џон Чалис, желе да буду држављани Србије. Срећан сам јер Бојси постаје и званично Београданин. Становник нашег града суштински је постао када је снимио филм „Бојси у Београду“. Бојси добродошао кући“, написао је Весић.