Прочитај ми чланак

Бог те видео: Хрвати одлепили на Монтевидео

0

ekipa-filma-montevideo-
(Курир)

Према испитивању гледаности, постала је најгледанији програм у термину емитовања на свим националним телевизијама оставивши за собом и неке хрватске серије

БЕОГРАД – Телевизијска серија „Монтевидео, Бог те видео“, по истоименом филму у режији Драгана Бјелогрлића, постала је најгледанија серија у Хрватској, саопштила је београдска продуцентска компанија „Интермедиа Нетwорк“.

Серија је почела да се приказује 7. јула на програму РТЛ-а, у ударном термину од 20 часова. Према испитивању гледаности, постала је најгледанији програм у термину емитовања на свим националним телевизијама оставивши за собом и неке хрватске серије.

Прича о спортском успеху фудбалске репрезентације Краљевине Југославије заснована је на истинитим догађајима. Између осталог, описује фудбалски сукоб Србије и Хрватске из 1930. године, пред одлазак на Светско првенство. У хрватским медијима најављује се као најпопуларнија серија на Балкану, која је на снимању удружила глумце из региона.

ТВ серија „Монтевидео, Бог те видео“ је са успехом до сада приказана у Црној Гори, Македонији, Босни и Херцеговини и Словенији, са евидентним комерцијалним успехом у Хрватској.

Према подацима гледаности РТЛ-а, све епизоде емитоване до сада у Хрватској су на првом месту гледаности, а примера ради, једна од емитованих епизода је имала осам посто (30,9 посто удела у гледаности) у циљној групи од 18 до 49 година и тако била најгледанији формат дана на свим националним телевизијама у циљној групи, оставивши иза себе и хрватску серију „Луд, збуњен, нормалан“ (гледаност од 5,9 посто). Код нас је та серија до сада емитована у две сезоне, на РТС-у, и била је најгледанији програм на свим телевизијама у данима приказивања. Сваку епизоду је гледало између 2,2 и 3 милиона гледалаца.