Прочитај ми чланак

АРСЕН ЂУРИЋ: „Ривали смо на терену, а сада смо још јачи пријатељи у животу”

0

- Поред пројекција филмова на Десетом међународном фестивалу спортског филма ми имамо част да смо домаћини делегацијама градова Новог Пазара и Књажевца, који гостују на фестивали и са којима смо успоставили још чвршћу сарадњу, реко је на конференцији за медије, пре пројекције филма „Нови Пазар град који рађа шампионе”, Арсен Ђурић председник Скупштине општине Чајетине и председник међународног жирија споменутог фестивала.

Ђурић је додао да је сасвим сигуран да Нови Пазар као велики град и расадник спортских шампиона бити и даље град с којим ће да сарађује Чајетина као са ривалом на терену и пријатељем у животу, не само у спорту већ и у области туризма.

– Сасвим сам сигуран да ћемо у блиској будућности и организовати да туристи са Златибора посечују и Нови Пазар као град који нам је у непосредној близини и у коме има шта да се види и посетити, истакао је Ђурић.

– Такође, Књажевац је веома слична општина Чајетини, с обзиром на туристичке потенцијале Старе планине, те сам сасвим сигуран да ћемо у наредном периоду успоставити још ближи и тешњу сарадњу са њима и да ће се она реализовати кроз конкретне послове наших привредника, закључио је Арсен Ђурић испре општине Чајетина.

Иначе, у име Новог Пазара присутнима се обратио градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац, а у име Књажевца заменик председника општине ,Бранислав Јосифовић, који нису само говорили о спорту, спортској инфраструктури достигнућима својих општина већ и о туристичким потенцијалима оба града.

Пре пројекције самог филма „Нови Пазар град који рађа шампионе ” присутнима се обратио и сам аутор, Сабахудин Топалбећиревић, који је рекао да је за потребе филма интервјуисао 44 спортиста из Новог Пазара, оф којих чак 25 су били, или су данас, репрезентативци Србије, додајући да му је драго да је као Сарајлија успео да споји Нови Пазар и Чајетину.

На самој конференцији је било речи и о књизи „Незаборавних 100”, аутора Владимира Станковића, која се бави историјом фудбалске репрезентације Југославије и Србији кроз 100 најзначајнијих утакмица од 1919. до 2019. године.