Прочитај ми чланак

УМЕСТО РАСПРОДАЈЕ – економски патриотизам

0

ekonomski patriotizam

Када завршимо распродају остаје питање где ћемо и како да се лечимо, како ћемо да школујемо децу, како ћемо да зауставимо белу кугу која прети да овај народ доведе до биолошког изумирања?

Тотална распродаја Србије се наставља. Ново на понуди су бањски комплекси, чекају се само заинтересовани инвеститори из света. После Телекома, ораница, извора пијаће воде и тржишта пољопривредних производа на ред су дошле и бање. Хајде да видимо шта то остаје просечном грађанину Србије када се и ако овај процес буде довео до краја.

Данас у Србији право на квалитетно лечење има само онај који има паре да га плати. Ситуација у школству поприма димензије социјалне катастрофе јер су професори и наставници у дебелом дефициту са наметнутим ауторитетима из ријалити програма и улице. Домаћа пољопривреда суочена са конкуренцијом са запада која је у вишеструко повлашћеном положају из године у годину пропада и питање је дана када ће доживети потпуни слом. Домаћа привреда због високих каматних стопа при задуживању, због лоше пореске политике, ужасног судства и нереалног курса динара трпи невероватан притисак да уопште опстане при оваквим условима.

Резултат ове и овакве политике биће стварање читаве једне нације пролетера и зомбија с којима ће бити лако управљати путем уцена, потплаћивања и медијског заглупљивања.

Признаћете да је много теже манипулисати са независним пољопривредником, занатлијом или предузетником него ли са осиромашеном и обесправљеном руљом у шта желе да нас све заједно претворе.

Најлакше решење је распродати све и уништити. Зар су нам потребни експерти и стручњаци за тај подухват?

Годинама већ разноразни експерти нас добронамерно саветују да је тотална распродаја једино решење за све проблеме које ова држава и народ има већ деценијама. Имало смо Лабуса и Динкића, па Гузенбауера и Тонија Блера и сви су они сложни у једном. Предајте све ресурсе у руке страних компанија и боља и светлија будућност је ту!?

Када завршимо распродају остаје питање где ћемо и како да се лечимо, како ћемо да школујемо децу, како ћемо да зауставимо белу кугу која прети да овај народ доведе до биолошког изумирања?

Сигурно творци ове политике мисле да ће Кока Кола, Дојче Телеком и Арапи да великодушно оставе своје профите у Србији зарад процвата братског им народа, кога су тако великодушно бомбардовали осиромашеним уранијумом.

Ми данас и не треба у њима да тражимо кривце јер они као инвеститори долазе због профита и то је сасвим нормално. Криви смо ми који толеришемо овај процес велеиздаје националних интереса оличен у разним Владама Републике Србије у задњих 15 година.

Ако останемо без кључних ресурса који су носиоци суверенитета једне земље, као генерација остаћемо упамћени као они који су заборавили на све жртве и страдања својих предака који су својим јунаштвом и државотворношћу оставили темељ за нашу заједничку кућу. За нашу Србију.

Ако не будемо проблеме решавали из угла домаћег и националног интереса постаћемо само једна колонија у низу.

Зато треба што пре заборавити погубну мантру „Европа нема алтернативу“ и из фазе тоталне распродаје ући у фазу максималне заштите домаћег економског интереса.
Време је економски патриотизам.

Извор: Двери – Милан Дошен