Прочитај ми чланак

У ДРУГОМ УНИВЕРЗУМУ: Вулин – oд 1. јуна отворено преко 42 хиљаде нових радних места

0

Фото: Милош Јелесијевић

НOВИ СAД – Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе данас да jе у периоду од 1. jуна до 1. септембра у Србиjи отворено 42.598 нових радних места

Вулин jе током посете Eдукативном центру за обуке у професионалним радним вештинама у Новом Саду, где jе полазницима проjекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“, уручио сертификате о завршеним курсевима кулинарста, пекарства, сластичарства, рукотворина и израде сувенира, рекао да jе отварање толиког броjа радих места заиста добра вест за Србиjу и представља успех.

Вулин jе казао да jе оваj период године сезона и она доприноси повећању броjа радних места, али jе нагласио да jе броj нових радих места у односу на прошлу годину већи за 18 процената.

„Посебно радуjе што су више од 51 одсто новозапослених жене, коjе jе, како показуjе пракса, много теже запослити“, рекао jе Вулин.

По његовим речима, ови подаци говоре и о неколико других ствари, а то jе да се сада већ постоjећа радна места приjављуjу и да захваљуjући бољоj политици државе смањуjе броj запослених „на црно“.

Повећању броjа нових радних места, према Вулинови речима, допринела jе чињеница што jе инспекциjа рада стављена у функциjу и што су дате субвенциjе за отврање нових радних места.

„Послодавци су видели да им се више исплати да приjаве и запосле радника него да због неприjављивања долазе у сукоб са државом и буду кажњавани“, рекао jе Вулин.

Извор: Танјуг