Прочитај ми чланак

СРБИ И РУСИ У ПАНИЦИ: Остају без имовине у ЦГ?

0

Подгорица -- Више хиљада странаца, власника нелегалних објеката у Црној Гори, наћи ће се у проблему јер нису у законском року, до 16. јула, предали захтеве за легализацију.

То значи да би велики број страних држављана, власника нелегалних објеката, међу којима је највише Срба и Руса могли да остану и без имовине.

Уколико захтев нису поднели у року општине ће ставити хипотеку на нелегални изграђене објекте, као гаранцију да ће власници измирити комуналије.

Неки од власника бесправно саграђених објеката су контактирали ЦдМ и тврде да нису били обавештени о поступку легализације у Црној Гори, као и да су очекивали да добију обавештења о томе од надлежних цногорских институција.

Међутим из Министарства одрживог развоја и туризма су ЦдМ-у саопштили да они, као и општине нису имали обавезу да шаљу посебна обавештења власницима нелегалних некретнина на територији Црне Горе о поступку легализације.

У овом ресору тврде да су водили интензивну медијску кампању, често комуницирајући са медијима из Србије, као и са руским медијима у Црној Гори.

Они су истакли и да су грађани Србије, као и осталих земаља који имају некретнину у Црној Гори, могли слати захтеве за легализацију нелегалних објеката и поштом.

Српски медији су пре неколико дана објавили да ће власници чак 20.000 викендица и кућа у Црној Гори, који су држављани Србије, остати без имовине јер нису предали захтев за њихову легализацију.