Прочитај ми чланак

РИМАЦ: Немачки ауто-гигант долази у Србију, Хрватска ни у игри

0

Хрватски иноватор и оснивач компаније "Римац аутомобили" Мате Римац објавио је да једна велика немачка аутомобилска компанија долази у Србију.

Како је навео, компанија ће производити компоненте за електричне аутомобиле.

Римац је, на свом налогу на Фејсбуку, написао да је био на скупу Управе једне велике немачке аутомобилске компаније која има приходе готово на нивоу бруто домаћег производа Хрватске, али није прецизирао о којој компанији је реч.

Та немачка фирма је, како је навео, тражила локацију у источној Европи за градњу фабрике за електричне погонске системе, за шта се надметало 15 држава.
У финалу су, како наводи, остале Србија и Македонија, да би та компанија на крају одабрала Србију, где ће се прозводити на стотине хиљада погонских система за електричне аутомобиле.

„Због проактивности српске владе, договорили су још један велики пројекат“, написао је он, додајући да није на њему да објави о чему је реч.

„Жао ми је што нисам знао раније, јер бих погурао да се Хрватска узме у обзир. Но, можда је и боље овако, вероватно би био тотални ‘wасте оф тиме’ јер не би био први пут да сам то радио“, закључио је Римац.