Прочитај ми чланак

РАДНИЦИ НЕ ДАЈУ ФАБРИКУ ОРУЖЈА. За чији интерес се продаје војна индустрија?

0

Радници фабрике „Застава оружје“ протестовали су вечерас на централном градском тргу због Предлога закона о продаји наоружања и војне опреме, који предвиђа приватизацију 49 одсто капитала фабрика Одбрамбене индустрије Србије (ОИС).

Председник Синдиката у Застави оружју Драган Илић изјавио је на вечерашњем протесту радника да борба оружара против приватизације војне индустрије дуго траје, али да Влада Србије не прихвата њихове сугестије.

Он је најавио наставак оружарске борбе за опстанак фабрике. Потпредседник Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) Душан Вуковић рекао је да та синдикална асоцијација подржава бодбу радника против даљег урушавања домаће привреде.

Председник крагујевачког огранка СССС-а Југослав Ристић констатовао је да је на делу “одсудна битка за опстанак Крагујевца као индустријског центра”. – За чији интерес се најављује продаја фабрика наменске производње, када и власт говори да оне добро послују. Ако се војна индустрија прода странцима, да ли можемо да будемо слободна и независна земља. Не смемо да изгубимо ову битку, нагласио је Ристић.