Прочитај ми чланак

ПРЉАВИ КЕШ ЗА ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ: Пацоли купује југ Србије са 250.000.000 евра!

0

Најбогатији Албанац, милијардер Беџет Пацоли дао огроман новац којим ће екстремисти на југу Србије, у Прешеву, Бујановцу, Медвеђи, али и у Врању, Лесковцу и Нишу куповати земљу, некретнине и фирме. Куповине ће ићи преко посредника, офшор компанија и поткупљених Срба!

Најбогатији Албанац, милијардер Беџет Пацоли спремио је чак 250 милиона евра у кешу којим ће шиптарски екстремисти на југу Србије у наредним месецима куповати земљиште, некретнине и фирме! То је само прва фаза у покушају реализације злочиначког пројекта ‘велике Албаније’, упозорава се у извештају српских безбедносних служби који је недавно достављен државном врху.

Идеја Приштине и Тиране, стоји у извештају у који је Информер имао увид, јесте да Албанци преузму што више кућа, станова, фирми и земљишта у Прешеву, Бујановцу, Медвеђи, али и у Врању, Лесковцу и Нишу! Како би сакрили своје трагове, исплате шиптарских екстремиста одвијаће се преко посредника, адвоката, офшор компанија, али и поткупљених Срба!

На тај начин, кажу упућени, Албанци планирају да „економски и катастарски окупирају југ Србије“!

Мафијашке паре

Овај процес одвија се паралелно са куповином огромне количине оружја и опремањем специјалаца у Албанији и на Косову, што такође финансира Беџет Пацоли.

Руски амбасадор: Прете ми у Тирани!
Руски амбасадор у Албанији Александар Карпушин обавестио је тамошње власти да се у Тирани осећа „угрожено“. Како јавља ТВ Вижн плус, Карпушин тврди да је пре две недеље добио претње од исламиста са Косова и из Македоније.

Москва због тога планира да у Тирану пошаље обавештајне експерте који би испитали случај.
– Најмање 250 милиона евра већ је одвојено за куповину имовине на југу Србије. Пацоли не штеди на овом пројекту, који они представљају као „коначно албанско национално уједињење“. Тај новац, наравно, неће ићи директно преко Албанаца, већ преко посредника, адвоката, офшор компанија и поткупљених Срба. Тако ће екстремисти покушати да сакрију своје трагове… Идеја им је да се кешом потпуно етнички очисте Прешево и Бујановац, али и да уђу Србима у „меки трбух“ тако што ће купити што више некретнина и земљишта у Врању и Нишу! – преноси наш саговорник.

 

мојугао
ДУШАН ПРОРОКОВИЋ
АНАЛИТИЧАР
Турска тренутно није у стању да пресудно утиче на безбедносну динамику у Курдистану, а камоли на Косову. Можда то желе, али немају ресурсе. Неки други центри моћи помажу Албанцима.
– Они већ сад увелико на тај начин купују имања, локале, станове… То раде директно Албанци са српским држављанством. Ово је исти процес који је седамдесетих и осамдесетих година рађен на

 

 

И док јуче нико од званичника није желео званично да коментарише наша сазнања, лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић верује да ће Албанци свој план пробати да реализују преко посредника.

 

Генерал Срето Малиновић каже да нам „велика Албанија“ деценијама стоји изнад главе као Дамоклов мач.
– Причу сада подгрејава међународни фактор у складу са својим интересима, а присутан је и снажан исламски фактор. Србија мора бити јако опрезна. Треба показати мудрост у реакцијама, поготово у вези с изручењем Харадинаја. Постоји могућност да се тај случај искористи као повод за почетак сукоба – подвлачи Малиновић.

Јако опасан план

Марија Ђорић са Института за политичке студије сматра да је ово јако опасан план Албанаца по цео регион.
– Идеја „велике Албаније“ може се реализовати једино ратом. Она директно урушава територијални интегритет Србије, Македоније, Црне Горе и Грчке и лако може да доведе до рата широких размера… – закључује Ђорићева.