Прочитај ми чланак

Порески календар за октобар: Ово су кључни датуми које треба да заокружите

0

Пореска управа објавила је листу обавеза за октобар ове године. Од пореских обавеза, почетком октобра на првом месту је плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање и достављање обавештења о естрадним уговорима, саопштила је Пореска управа.

02.10.2023.

Подношење пореске пријаве на обрасцу ППП-ПД и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање, обрачунатих на најнижу месечну основицу за обрачун доприноса, за неисплаћене зараде за август ове године, преноси Нова економија.

05.10.2023.

Достављање обавештења о закљученим уговорима о извођењу естрадног програма забавне и народне музике и других забавних програма у септембру, на Обрасцу ОЗУ.

Достављање извештаја о обавези запошљавања особа са инвалидитетом на Обрасцу ИОСИ, за септембар и уплата средстава.

10.10.2023.

Подношење пореске пријаве пореза на премије неживотних осигурања на Обрасцу ПП-ППНО и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за септембар.

Подношење пореске пријаве за порез на додату вредност на Обрасцу ПППДВ и плаћање ПДВ за септембар од стране пореског дужника из члана 10. Закона о ПДВ.

16.10.2023.

Плаћање аконтације пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за септембар.

Плаћање пореза на приход од пружања угоститељских услуга за III квартал 2023. године.

Плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за септембар.

Подношење пореске пријаве и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, на Обрасцу ПП ОД-О и плаћање доприноса за септембар.

Подношење пореске пријаве за порез на додату вредност, на Обрасцу ПППДВ и плаћање ПДВ за септембар.

Подношење Обрасца ПИД ПДВ 1 за септембар, ако је у том месецу испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно има промет добара у иностранству.

Подношење пореске пријаве на Обрасцу ПППДВ и плаћање ПДВ за треће тромесечје 2023. године.

Подношење Обрасца ПИД ПДВ 1 за треће тромесечје ако је обвезник у трећем тромесечју испунио један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно остварује промет добара у иностранство.

Плаћање аконтације пореза на добит правних лица за септембар.

Плаћање обрачунате акцизе за период од 16. до 30. септембра.

Подношење пореске пријаве за обрачун акцизе за септембар, на Обрасцу ПП ОА.

Подношење пријаве о обрачуну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за септембар, на Обрасцу ПП ОАЕЛ и плаћање акцизе.

30.10.2023.

Подношење пореске пријаве на Обрасцу ПП ОПО-К и плаћање обавезе за приходе од уговорене накнаде од ауторских и сродних права и уговорне накнаде за рад на које се порез плаћа самоопорезивањем за трећи квартал 2023. године.

31.10.2023.

Подношење захтева за паушално опорезивање за 2024. годину.

Подношење пореске пријаве на обрасцу ППП-ПД и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање, обрачунатих на најнижу месечну основицу за обрачун доприноса, за неисплаћене зараде за септембар 2023. године.