Прочитај ми чланак

Ово је ПРАВА ИСТИНА о „бомбоњерама у облику велике Албаније“ које су узнемириле…

0

Иза бомбоњере "Камила" која је до наших рафова стигла са Косова и Метохије, стоји компанија из Турске, која је у околини Призрена отворила свој погон. Прича о "Великој Албанији" и овог слаткиша, овај пут, изгледа да нема много везе, јер распоред бомбона у њој, ипак, подсећа на мапу Турске.

С друге стране, прашина је прилично подигнута у нашој земљи око бомбоњере која долази са Косова, а како је потврдио Горан Паповић, председник Националне организације за заштиту потрошача, нико од њих овај слаткиш није видео у нашим радњама.

– Ова прича је стара више од годину и по дана и чак када смо први пут за њу чули, нико је није донео код нас, тако да је никада нисмо видели – казао је Паповић. – Позивамо тог ко је то пријавио да дође до нас и да је донесе, заједно са фискалним рачуном. Јер су увек потребни докази. Без тога не можемо ништа да урадимо. То да се на њој види мапа Велике Албаније нема смисла, а добављач је задужен и за декларацију, па на њој не би смело да пише „увоз са Косова“. То је и најмањи проблем. Питање је квалитета робе.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MADE WITH LOVE. MORELLO. #KAMILACHOCOLATE ❣️ . . . #kamilachocolate #chocolate #prizren #kosovo

Објава коју дели Kamila Chocolate (@kamilachocolate) дана

Према речима Паповића, није јасно одакле се ова прича сад баш појавила у јавности, а исто тако, не зна ни где се то „широм Србије“ продаје, јер је они из удружења нису ни видели.

У Министарству трговине су рекли, да уколико буде пронађена негде на територији Србије, а да притом није правилно декларисана, биће повучена са рафова.

Декларација

Како су рекли у Министарству трговине, сва роба која долази из јужне српске покрајине мора да има на декларацији следеће обележје – Косово*, Косово/1244 РС, Косово, Србија, Косово/Србија или УНМИК/Косово.