Прочитај ми чланак

Овако ће изгледати зграда Генералштаба: Трампов зет потврдио да гради…

0

„Узбуђени смо што можемо да поделимо неке слике раног дизајна за развојне пројекте које смо креирали за албанску обалу и центар Београд“, написао је на мрежи X Џаред Кушнер, зет бившег америчког председника Доналда Трампа.

Фирма Џареда Кушнера, зета бившег америчког председника Доналда Трампа, планира да локацију на којој се налази зграда Генералштаба у Београду срушена у НАТО бомбардовању, претвори у луксузни хотел са пословним простором и више од 1.500 станова, пише Глас Америке преносећи Блумберг.

Ова информација стигла је три дана пошто је лидер опозиционог Еколошког устанка у Србији, Александар Јовановић Ћута, изашао у јавност са документом, за који тврди да је меморандум о разумевању потписан између две америчке фирме и Владе Србије – коју заступа министар саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Горан Весић.

У том документу се помињу две америчке фирме Атлантиц Инцубатион Партнерс ЛЛЦ и Кусхнер Реалтy ЛЛЦ које би добиле локацију у центру Београда на коришћење без накнаде на 99 година, уз могућност да се право коришћења претвори у право својине.

Весић је демантовао је да је меморандум о разумевању потписан и рекао да ће „обавестити јавност када се то деси“.

Осим локације у Београду, разговара се и о локацијама у Албанији.

„Трампов зет претраживао локације са Ричардом Гренелом“: Амерички медији пишу да Србија поклања Генералштаб фирми Џареда Кушнера

Блумберг пише да Аффинитy Партнерс са седиштем у Мајамију планира да претвори албанско острво Сазан у Медитерану, које је раније било војна база, у луксузно одмаралиште под брендом Аман.

Лист наводи да Аффинитy такође жели да уложи у развој албанског полуострва Звернец, које има око пет километара великих белих пешчаних плажа.

Додаје се да компанија планира неколико великих одмаралишта у којима би било скоро 10.000 вила и хотелских соба.