Прочитај ми чланак

„Новац од поскупљења струје довољан за исплату помоћи пензионерима“

0

Да је новац за исплату једнократне помоћи пензионерима у ствари новац од поскупљења струје за 3,4%, сматрају из Грађанског покрета Врање, оцењујући тај чин као још једну превару грађана од стране актуелне власти и председника Александра Вучића.

Када председник Вучић каже да има новац да помогне пензионерима, кажу из Грађанског покрета, треба очекивати поскупљење електричне енергије и других артикала, првенствено акцизне робе, пишу Јужне вести.

Проста рачуница показује одакле новац држави да удели једнократну помоћ пензионерима и осталим грађанима Србије од 60 евра. Разлика између нове и старе цене струје са акцизом и ПДВ-ом износи 0,332556 динара, укупна потрошња струје у Србији на годишњем нивоу је 27,7 милијарди киловат сати, што помножено са 0,332556 достиже износ од 9,211 милијарди динара – кажу из покрета.

Закључују да је тај новац довољан за исплату једнократне помоћи пензионерима и додају да је народ у Србији наиван када се радује поклонима, а да заборавља да ће једнократну помоћ потрошити за неколико дана, а да струја неће појефтинити.