Прочитај ми чланак

Необични послови са добром зарадом

0

(Б92)

У данашње време сви желе да постану власници, директори, менаџери… Али постоје и бројна необична занимања која вам за кратко време могу донети брзу зараду.

Нека од њих су: тестер за дезодоранс, кувар у аустралијској подморници, ловац на бисере у Аустралији, етички хакер, дизајнер тобогана, ловац на лоптице за голф…

mirise pazuhe

1. Тестер дезодоранса

Ако желите да проверите да ли дезодоранс делује добићете 40 евра. Али ваш задатак није тако лак као што изгледа, пошто морате корисника да омиришете испод пазуха да би осетили да ли дезодоранс делује. Зато овим послом морају да се баве људи којма је чуло мириса јако осетљиво и који немају страх од особа које се зноје.

2. Кувар у аустралијској подморници

Задатак је да пловите светским морима и да од састојака из конзерви на скученом простору припремите јело за ваше сапутнике. Зарада је око 140.000 евра годишње. Почетна плата је 43.000 евра, али се повећава кроз различите бонусе, при чему само за прихватање посла следује награда од 36.500 евра. Пожељно је да поред тога што знате да кувате, не патите од морске болести и скученог простора.

3. Ловац на бисере у Аустралији

Овај идеалан посао може да донесе и до 1.000 евра дневно. Посао је да роните у океану и трагате за драгоценим бисерима. Битно је да сте у доброј физичкој кондицији и да имате оштро око.

4. Хакер

Ваша обавеза је да провалите у компјутерски систем фирме како би надлежнима указали на евентуалне недостатке када је у питању безбедност података. Бавећи се овим послом можете да зарадите између 50 и 90.000 евра годишње.

5. Дизајнер тобогана

На вама је да осмислите вртешку која љубитељима ове врсте забаве нуди невероватан догађај. Овај захтеван посао може да донесе месечну плату од три до пет хиљада евра. Услов је завршен Машински факултет и бујна машта.

6. Ловац на лоптице за голф

Веровали или не, али да би сте радили овај посао морате да завршите курс роњења, што је неопходан услов да би вас запослили. Ваш задатак је да тражите лоптице за голф које су упале у језеро или рибњак на терену за голф. Свака пронађена лоптица кошта од 25 центи до 1,40 евра, што значи да за 80.000 лоптица годишње можете зарадити до 80.000 евра и више.

7. Конобар за вино

Познаваоцу вина овај посао може донети зараду до 117.000 евра годишње. Задужење је стављање одговарајућег вина за одређено јело и пробавање вина. Потребна је завршена академија, вишегодишње искуство и положени испит за сомелијеа.