Прочитај ми чланак

На Тари зарадили 1,6 милиона динара од ваучера

0
Фото: http://galerijatara.rs/

Фото: http://galerijatara.rs/

У хотелима који припадају Војној установи Тара до сада је искоришћено 202 ваучера за субвенционисани смештај

Од наплате ваучера хотели ће зарадити 1,06 милиона динара рекла је за Тањуг представник за медије ВУ Тара Невена Станисављевић.

Она је нагласила да је у хотелу Оморика до сада искоришћено 120 ваучера, у Белом Бору 31 а у Брези 51 ваучер.

Попуњеност хотела ВУ Тара ове године већа је за 20 одсто у односу на претходну, а томе је у великој мери допринело велико интересовање грађана за ваучере, истакла је Станисављевић и указала да се у ниховим хотелима овог лета тражила соба више.

Око 70 одсто капацитета у тим хотелима од 1. септембра резервисано је за конгресни туризам, семинаре и радничко спортске игре, а у мањем броју су индивидуални гости, нагласила је она.

Цена петодневног аранжмана у хотелу Оморика, са полупансионом по особи је 15.000 динара, уз доплату за ручак од 600 динара по дану. У хотелу Бели Бор пет дана пуног пансиона кошта 11.750 динара , док у Брези у Врњачкој Бањи комплетан петодневни аранжман износи 12.000 динара.

Станисављевић је истакла да је за госте хотела, туристе у транзиту или за оне који бораве у викенд насељима на Тари ове године уведена погодност да комплетан ручак у Националном ресторану Јеремичка плате 360 динара.

Хотели ВУ Тара стално раде на унапређењу својих услуга, па ће тако ове године, поред два фудбалска, четири тениска, пет кошаркашких и терена за одбојку, од 1. септембра бити у употреби и нови терен за одбојку на песку, рекла је она.

Гостима су на располагању и излети до Вишеграда, Мокре Горе, Шарганске осмице, Јокиног врела, а ускоро ће у понуди бити и излет до Сирогојна, казала је Станисављевић.

(Танјуг)