Прочитај ми чланак

МИНИСТАР СЕЉАКУ: Јеси узео паре? СЕЉАК: То има?! Нисам знао!

0

Пољопривредници ће ускоро добити Кол центар путем којег ће моћи да добију све информације од државе, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

„Људи су необавештени, када сам био у Осечини питам сељака – јеси ли узео паре од државе, он каже, нисам ни знао да то има“, рекао је Недимовић у разговору са пољопривредницима Смедерева.

Он је казао да ће пољопривредници моћи да сазнају све што их интресује у вези са процедурама око добијања субвенција, пољопривредних кредита и слично.

““Отворићемо Кол центар где имао проблема у решавању одређених предмета и где може цовек да назове и каже ‘овај овде име малтретира’, па да можемо да решимо тај конкретан предмет“”, нагласио је Недимовић.

Министар је додао да пољопривредници пуно раде и да немају времена да дангубе казао је Недимовић у разговору са пољопривредницима Смедерева.

Он је поручио да ће у наредном периоду приоритет бити да се направи искорак, пре свега, у воћарству и поврстарству, а посебно у развоју прерађивачких капацитета.

Министар пољопривреде је рекао да ће из аграрног буџета бити више средстава за набавку опреме у воћарству, субвенције, подизња заштитних мрежа, изградњу мини сушара и хладањача и друго.

Како је рекао, министарство ће имати посебн вид финансирања за привлачење инвеститора за прерађивачку индустрију за воће и поврће.

„“Воћарство ће имати приоритет у аграрном буџету да би могли да модернизујете производњу“”, казао је Недимовић.