Прочитај ми чланак

КОРИСНО ЗА УВОЗНИ ЛОБИ: Влада СРБ усагласила царински систем са законодавством ЕУ

0

Вада Србије усвојила је Уредбу о царинским повластицама којом се усаглашава законодавство у области царинског система са прописима у ЕУ, саопштено је после седнице Владе.

Том уредбом утврђују се врста, количина и вредност робе на коју се, у складу са одредбама Царинског закона не плаћају увозне дажбине, као и рокови и услови за остваривање тог права.

Фото: Н.С.

Основни циљ примене уредбе је, како је саопштено, заштита финансијских интереса, спречавање нелегалне трговине и одржавање равнотеже царинских контрола и законите трговине, преноси Бета.

Влада је данас дала сагласност Републичкој дирекцији за робне резерве да изврши натуралну размену до 10.000 тона меркантилног кукуруза за товну јунад са примарним произвођачима. На тај начин ће бити повећане робне резерве у живој стоци, а примарни произвођачи ће моћи да задрже постојећи ниво производње товне јунади.

На седници је усвојена Уредба о условима и начину примене мера за заштиту права интелектуалне својине на граници.

Усвојена је и одлуке о оснивању Академије техничко-васпитачких струковних студија и Академије струковних студија Јужна Србија.

Висока техничка школа струковних студија Ниш, Висока школа примењених струковних студија Врање и Висока школа струковних студија за образовање васпитача Пирот, биће интегрисане у Академију техничко-васпитачких струковних студија са седиштем у Нишу.

„Оснивање Академије допринеће ефикаснијем и економичнијем остваривању циљева струковног високог образовања и његовом повезивању са потребама тржишта рада. Са истим циљем основана је и Академија струковних студија Јужна Србија са седиштем у Лесковцу”, наводи се у саопштењу Владе.

Влада је доделила национално спортско признање Дамиру Микецу за освојену сребрну медаљу на Европском првенству у олимпијском спорту — стрељаштво, које је одржано 2009. године у Прагу

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!