Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕНА ЦЕНА европских интеграција

0

IMG_6775

Пред пуном мултимедијалном салом УК Вук у Београду, представљен је јединствени економски приручник, књига Дејана Мировића „Последице ЕУ интеграција“.

Пред више десетина присутних, о књизи „Последице ЕУ интеграција“ су говорили Владан Глишић, аутор „Малог водича за српски опстанак“, Никола Маринковић, извршни уредник ИК Catena mundi, др Миша Ђурковић, рецензент књиге и Дејан Мировић, аутор.

Владан Глишић, као један од аутора у издавачкој кући Catena mundi, истакао је да она окупља генерацијски и идејно блиске интелектуалце који припадају различитим политичким опцијама или су ван политике, попут др Мише Ђурковића. Нова књига Дејана Мировића, наставио је Глишић, наставак је култне књиге „Аргументи против Европске уније“, објављене већ давне 2008. године.

IMG_6733

Никола Маринковић, извршни уредник ИК Catena mundi објаснио је разлоге зашто је ова издавачка кућа штампала дело превасходно економске природе. На првом месту, у питању је књига која, како је Маринковић рекао, позива на опрез: „Она нас учи да, попут наших старих, неповерљивих и промишљених домаћина, пре одлучивања за било какве пројекте светле будућности, поставимо основно питање: Колико то кошта?“ Књига Дејана Мировића, изван сваке идеологије, нуди обиље економских и статистичких аргумената за сваког европскептика.

IMG_6764

Др Миша Ђурковић, рецензент и један од најзаслужнијих људи што је ова књига угледала светлост дана, истакао је да му је велико задовољство што Дејана Мировића може препоручи пажњи јавности и као човека и као аутора. Све књиге које је Мировић објавио важан су доприност српској интелектуалној јавности. На првом месту, наставио је Ђурковић, издваја се нова књига, „Последице ЕУ интеграција“, питко написана и сложена, са обиљем података које шокирају неупућеног читаоца и откривају тужну истину о претварању Источне и Југоситочне Европе у колонију за препродавање немачких производа и извоз и изнајмљивање јефтине радне снаге.

IMG_6780

Аутор ове мале али значајне књиге, Дејан Мировић, истакао је да су се од 2008. до данас, између изласка његове две књиге, економски показатељи држава Источне и Југоисточне Европе драматично погоршали, до те мере да ни он сам није могао да поверује. Једна од најуспешнијих земаља у транзицији, Словенија, доведена је до ивице банкрота. Пољска, која је важила за пример успешне транзиције, такође крије мрачну тајну – фингирани раст запослености везан је одлазак преко 2.000.000 радно способних Пољака у земље Западне Европе. Такође, упозорио је Мировић, пад економије у земљама Источне Европе повезан је и са порастом криминала, тако да је стопа убистава по глави становника већа у Балтичким земљама него на Косову.

На крају трибине заинтересовани су остали да причају са говорницима, а Дејан Мировић је потписивао примерке своје књиге. Из издавачке куће Catena mundi поручују да ће се циклус трибина наставити после новогодишњих и божићних празника.

IMG_6784

НАРУЧИТЕ НОВУ КЊИГУ ДЕЈАНА МИРОВИЋА

НАРУЧИТЕ ЕНЦИКОПЕДИЈУ CATENA MUNDI!