Прочитај ми чланак

ЧЕСТИТАМО: Од данас поскупљују: струја, гас, цигарете, тв претплата,…БУКВАЛНО СВЕ!

0

Почетак нове године, поред мамурлука, обележиће и поскупљења цигарета, неких алкохолних пића, кафе, грајања, ТВ претплате, а вероватно и низа прехрамбених производа, јер цена струје за приведу скаче за 20 одсто.

Због годишњег усклађивања акциза на дуван, већ првог дана нове године очекује се поскупљење цигарета за, већ стандардних, 10 динара по паклици. Ако не буде неких додатних фактора, након другог усклађивања акцизе, 1. јуна, цигарете ће на крају 2019. бити скупље за укупно 20 динара по паклици.

Крајем јануара, како ствари стоје, цене алкохолних пића, нафтних деривата и кафе биће усклађене с инфлацијом, па се очекује и благо поскупљење ових производа.

Поред кафопија, љубитеља дувана и уживаоца добре чашице, 1. јануар неће бити баш с осмехом дочекан ни у око 250.000 домаћинстава која се греју на гас. Тренутна цена, по којој се домаћинства снабдевају гасом у Србији, износи 32,28 динара по кубном метру, а од следеће године скочиће за око четири динара, на 36,67 динара.

Међутим, лепа вест за све оне који спас од зиме траже грејући се на гас гласи да ће ставка на рачуну – накнада по месту испоруке, за коју се до сада издвајало 1.984,39 динара бити нешто нижа и износиће 1.952,59 динара.

И таксе на ТВ претплату за Радио-телевизију Србије и Радио-телевизију Војводине од 1. јануара 2019. скочиће за 47 одсто и износиће 220 динара. То значи да ће корисници уместо досадашњих 150 динара месечно издвајати 70 динара више.

Најављено поскупљење струје од 20,2 одсто од 1. јануар за индустрију неминовно ће се одразити на цене робе и услуга, и то највише на основне потрошачке производе – храну, кућну хемију и козметику, сматра Владана Хамовић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!