Прочитај ми чланак

БМW О СПЕКУЛАЦИЈАМА ДА ОТВАРАЈУ ФАБРИКУ У СРБИЈИ: Још нисмо донели одлуку о …

0

Коначна одлука о локацији за изградњу нове фабрике није донета, изјавила је Сандра Шилмилер, задужена за комуникације немачкој БМВ групи поводом информација да један ауто-гигант стиже у Србију.

Она је за „Политику“ навела да БМВ група редовно разматра различите земље као потенцијалне дестинације за будуће производне локације, као део будућих планова и дугорочне производне и развојне стратегије.

BMW

– Било каква одлука о успоствљању будуће производне локације зависиће, пре свега од капацитета који су неопходни унутар производне мреже – казала је Шилимер на директно питање да потврди или демантује информације да ће та аутомобиллска компанија у Србији изградити фабрику, што су наговестили српски званичници.

У БМВ групи ради око 124.000 људи, а годишњи приход је већи од 90 милијарди евра.

По повратку из Немачке је председник Србије Александар Вучић рекао да ће једна велика немачка компанија у централној Србији отворити фабрику у којој ће запослити неколико хиљада радника. Потрага за мистериозним немачким ауто-гигантом који ће, према незваничним најавама, у Србији изградити фабрику за производњу електричних система за аутомобиле, настављена је и јуче.

Мате Римац, оснивач и власник компаније „Римац аутомобили“ из Хрватске, написао је пре неколико дана на свом Фејсбук профилу да ће једна велика немачка аутомобилска компанија у Србији изградити производни погон за електричне погонске системе. Рекао је да је састанак управе те фирме одржан у Немачкој, али је истовремено на овој друштвеној мрежи 27. фебруара објавио и фотографију на којој се види крајичак документа, при чијем се дну налази лого БМВ-а.