Прочитај ми чланак

Шеик УАЕ купује оружје из Србије?

0

Потпредседник владе Александар Вучић позвао је шеика Мухамеда да посети Србију, што је он прихватио и најавио посету почетком јануара.

Делегација Владе Србије, коју предводе министар одбране Александар Вучић и министар финансија Млађан Динкић, разговарала је у Уједињеним Арапским Емиратима са шефом државе Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном о сарадњи у области одбране и унапређењу економских односа двеју земаља.

Чланови двеју делегације разговарали су у Абу Дабију о могућностима пласмана српског оружја и муниције Уједињеним Арапским Емиратима, заједничким пројектима за развој и производњу ракетних система и суперсоничних тренажних авиона, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Највећа улагања у пољопривреди у последње време?
„Шеик Мухамед је веома заинтереосован за улагање у српску пољоприведу и договорили смо се да идемо са заједничким улагањима. Кренућемо са израдом међудржавног споразума о сарадњи у области пољопривреде и агро-индустрије и очекујемо заједничка улагања која ће, пре свега бити иницирана са њихове стране у вредности од неколико стотина милиона евра“, рекао је Динкић.

То ће, како је казао, бити највећа улагања у пољопривреди у последње време, а односиће се пре свега, на интензивну производњу на државним поседима, као и изградњу великих система за наводњавање како би се подигао квалитет пољопривредне производње и како би могао да се повећа извоз.

Уједињени Арапски Емирати су, после Катара, најбогатија арапска земља са једним од највећих бруто домаћих производа на свету.

Спољна политика Уједињених Арапских Емирата и развој односа и сарадње на спољнополитичком плану директно су повезани с економском политиком земље и развојем трговинских веза.

 

( Танјуг )