Прочитај ми чланак

Динкић купио на кредит фијат 500Л са роком отплате од пет година (Видео)

0

Министар финансија и привреде Млађан Динкић данас је, дан пре почетка званичне продаје новог модела Фијат 500Л, у складу са датим обећањем, потписао купопродајни уговор и постао власник овог аутомобила.
Динкић је навео да је Фијат 500Л купио на банкарски кредит са роком отплате од пет година.

„Пре неколико година, многи у Србији нису веровали да ће пројекат који сам покренуо са Фијатом заиста успети и да ће се у производним халама у Крагујевцу једног дана производити аутомобили врхунске светске класе“, додао је министар.

Он је подсетио да је тада јавно обећао да ће бити први купац новог модела аутомобила, јер је од самог старта дубоко веровао у успех ове велике индустријске инвестиције која је од огромног значаја за укупни привредни развој Србије.

Динкић је изјавио да ће фијатом 500Л његова супруга и он заменити пежо 206 стар 12 година који су до сада возили, напоменувши да ће у складу са законом, ову имовинску промену пријавити и надлежној агенцији.

 

Ђелић својевремено пазарио жутог југића
Да подсетимо, слично је 2002. године учинио и тадашњи министар финансија Божидар Ђелић који је пазарио крагујевачки југо кабриолет, али посебно дорађен на властити захтев.

Набуџени Ђелићев југић имао је и посебну предњу маску, радио са четири звучника и спортске фелне. Био је канаринац жуте боје. У вези са југићем многи се сећају и анегдоте када је Ђелићу понуђено да проба кабриолет који је дуже стајао на паркингу.

Када га је повезао, почео је да крчи, па је Ђелиц упитао тадашњег министра за приватизацију Александра Влаховића с којим се возио шта да уради.

Влаховић му је без дилеме одговорио да пошто га он вози мора да изађе и поправи ауто. И тадашњи министар Влаховић пазарио је као и Ђелић југа у „ћао опцији“, али је његов био трула вишња.

 

Држимо те за реч:

 

Због њега нам се сада смеју

(Курир, србин.инфо)