„Зорана омогућила увоз камиона и бусева који загађују“

0

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је министарка саобраћаја Србије Зорана Михајловић "у потаји, током новогодишњих празника" изменила правилник којим је опет продужена могућност увоза нових камиона и аутобуса с моторима "евро 5", чија је емисија издувних гасова висока.

– Тиме је додатно отежала велики проблем загађења у Србији, зарад интереса увозничког лобија који је у директној вези са њеним окружењем. Грађани Србије ће зато због нечијих провизија опет плаћати цену не само животним стандардом, него и здрављем – навео је Јовановић.


Потпредседник Народне странке је додао да је Зорана Михајловић потписала измене Правилника о моторним и прикључним возилима, којима је омогућен увоз на још две године нових камиона и аутобуса с моторима „евро 5“.

– Увоз таквих камиона и аутобуса, који емитују неупоредиво виши ниво штетних честица и гасова него што дозвољавају европски и регионални стандарди, забрањен је у свим државама окружења, укључујући Босну и Херцеговину, Црну Гору, Северну Македонију и Албанију, а дозвољен је само у Србији – истакао је он.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!