Прочитај ми чланак

Вучић аминовао ковид логоре у Србији, полиција ће одводити заражене!?!

0

Влада Србије под палицом уставокршитеља Александра Вучића донела је нове мере борбе против корона вируса, а поједине одлуке су у најмању руку скандалозне и проблематичне.

У домаћим медијима непримећено су прошле одредбе које најављују могућност фашистичких мера против оболелих, а које су се већ примењиване у Аустралији и у Кини.

Ово су спорни делови одредбе:

– Лица оболела од заразне болести ковид 19 изолују се и лече у објектима који су посебно одређени и припремљени за изолацију и лечење оболелих.

– Лица из става 1. овог члана дужна су да прихвате изолацију у за то одређеним објектима и да се придржавају мера и упутстава које нареди надлежни доктор медицине, односно доктор медицине специјалиста епидемиологије.

– Лице које се не придржава налога доктора медицине, у складу са ставом 2. овог члана, по пријави здравствене установе принудно се изолује у присуству представника органа управе надлежног за унутрашње послове.

Дакле, држава сада има право да мимо воље појединца, пошаље сваког од нас у некакав ковид логор, а ако одбијемо такав „начин лечења“ (што је такође загарантовано Уставом), полиција ће нас присилно сместити у организоване логоре!?!

И Институт за јавно здравље „Др Милан Батут“ је објавио измену Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19, а у којима се наводе ове скандалозне одлуке.