Прочитај ми чланак

Велика мистерија на Златибору: Нестао Драган у своме селу – претходно виђен крвав

0

Чајетина – Скоро два месеца нема ни трага, ни гласа од Драгана Дучића из Чајетине који је последњи пут виђен 1. августа у селу Доброселица, када се упутио да обиђе своје коње и тада је нестао. Породица још увек не губи наду и моли да уколико било ко има неку информацију о Драгану да им јави.

– Од тада га нико нигде није видео, телефон му је био искључен, али онда 10. августа телефон се пали неколико пута, али само на кратко. Полиција је телефон лоцирала на Кривој брези не насељеној територији иза једне фарме, која је претражена али узалуд. У селу је претражен сваки део, али ништа нисмо пронашли. Полиција висе ништа не предузима, а ми смо немоћни јер не знамо ни где да идемо, ни шта да радимо, где је могао да оде, каже за РИНУ Драганова кћерка Јелица.

Фото: Приватна архива

Од како је напустио посао у Јавном комуналном предузећу Драган се бави сечом и вучом грађе у селима Златиборског округа. Живи са женом и троје деце у породичној кући у Чајетини, али је због посла доста времена проводио по терену и тада неретко спавао у родном селу Доброселица, али не у својој родној кући већ код комшије Милана који је живео сам и лепо су се слагали. Помагао је пријатељима и комшијама и пре нестанка ништа није указивало да има било какав проблем. Два дана пред нестанак са једним пријатељем договорио се да иде на вашар, али након тога му се више није јављао.

– У суботу 29. јула, рано одлази из Миланове куће са кутијом цигара и мало ракије. Рекао је иде да коси па да се виде увече. Увече Милан долази са посла, а Драгана нема. Зове га телефоном, а он се не јавља. Телефон звони или није доступан. Милану није било ништа сумњиво, мислио је да је Драган код свог оца или да је отишао у Чајетину, прича Јелица.

Међутим тог 1. августа Драган је последњи пут виђен у кући код комшије Аца у селу Доброселица, која је неких два километра удаљена од Миланове. Ацо који се током поподневних сати вратио из Пожеге где је био да бере малине са сестром, наишао је на закључану кућу која је иначе увек откључана јер брава споља не може да се закључа.

– Чуо је звукове из куће одакле излази мој тата који има повреду на лицу. Ацу није пало на памет да пита Драгана што је ту, него га пита шта му је са лицем. Тата му је одговорио да је вукао грађу и пао. Потом је рекао да иде испод куће тог Аца јер је ту везао коње, а потом низ село јер га чека превоз за Чајетину. Ацова сестра му је понудила превоз, али је одбио поновивши да га већ превоз чека. После тога пола сата у село су долазила мала црна кола, нико не зна ни ко је то био, ни што су долазили. Моторку њеног оца је пронашао човек који му је помагао 20 дана пре тога и то у шуми на истом месту где је тада била остављена. Тако да је сумњиво што је слагао да је косио и вукао дрва, а ништа од тога није радио и то што је био закључан у туђој кући, каже Јелица.

Она додаје да потрага за њеним оцем и даље траје и да се ипак нада да ће га пронаћи живог. Уколико неко има било какву информацију о Драгану она моли да се јави најближој станици полиције.