Прочитај ми чланак

Вањин убица раније пријављен за породично насиље: Палевски ударао, пљувао, вређао

0

Љупчу Палевском Палчу, који је сада осумњичен за отмицу и убиства Вање Г. и Панчеа Жежовског, насиље није било непознаница, пише Скопје1. Ово показује његов кривични досије. У једном од судских решења у које је овај портал имао увид, произилази да је суд утврдио да је пре седам година починио насиље у породици.

Портал „Скопље1” није успео да пронађе пресуду којом је Палевски осуђен на било какву казну, већ је добио само привремене мере, забрану приласка лицу које је пријавило насиље.

„Истовремено, изрицањем привремених мера отклониће се разлози за даље насиље у породици према подносиоцу захтева и допринеће да се животу у складнијим односима“, истиче се решењу.

Палевски је, према сведочењу, дуже време злостављао члана своје породице. Сведок такође истиче да је лично видео контроверзног Палча како удара, пљује и вређа. У том тренутку је дошла и полиција, а члан породице је са видљивим хематомима превезен у болницу.

Фото: Македонска полиција

Ово је једина судска одлука против Палевског за насиље, али не и када је новац у питању, а Скопје1 наводи да је неколико поступака и у вези дуговања новца покренуто.

Палевски се сада налази екстрадиционом притвору у Турској. Северна Македонија ће затражити његово изручење због двоструког убиства.