УХАПШЕНА НОВИНАРКА У ПОДГОРИЦИ: Уредницу портала терете за изазивање панике

0

Црногорска полиција саопштила је да је ухапсила А.Ђ. (26) након објављене вести под насловом "ФОС открива: Припадници РОСУ на располагању Црној Гори за Бадњи дан".

Полиција је у Подгорици лишила слободе главну и одговорну уредницу портала „ФОС медиа“, А.Ђ. (26) због сумње да је извршила кривично дело изазивање панике и нереда.

Foto: Deposite photos/Mehaniq

– А.Ђ. је као уредница и као аутор текста који је данас објављен на овом порталу под насловом „ФОС открива: Припадници РОСУ на располагању Црној Гори за Бадњи дан“ у којем се наводи да ће „око 250 припадника РОСУ – специјалне косовске јединице стајати на располагању црногорским безбедносним органима на дан окупљања у Подгорици које је заказано за сутра“, изазвала панику у јавности изношењем лажних вести путем медија, саопштила је управа полиције Црне Горе у недељу вече, уз нагласак да је са тим упознат надлежни државни тужилац који се изјаснио да се у радњама лица А.Ђ. стичу елементи кривичног дела изазивање панике и нереда ‘’те да се иста лиши слободе и уз кривичну пријаву приведе надлежном тужилаштву“

– Напомињемо да је све у овом тексту била апсолутна неистина, те још један покушај ширења дезинформација, који је имао за циљ управо ширење панике и нереда, а веће посљедице су спечене реакцијом надлежних државних органа, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!