Прочитај ми чланак

Ухапшен специјални тужилац Црне Горе, по том основу могу и Загорку

0

Сашa Чађеновић је лишен слободе због сумње да је починио кривично дело стварање криминалне организације и више кривичних дела злоупотреба службеног положаја

Специјални тужилац Саша Чађеновић лишен је слободе јутрос je у Подгорици, по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ) Црне Горе.

Како је саопштио портпарол државног тужилаштва Вукас Радоњић, Чађеновић је ухапшен због основане сумње да је, обављајући функцију специјалног тужиоца, у периоду од средине 2020. до 2022. године, учинио кривично дело стварање криминалне организације и више кривичних дела злоупотреба службеног положаја.

Чађеновић је био тужилац у бројним предметима између осталог и у предмету тзв. „државни удар“, у којем су лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић првобитно осуђени на по пет година затвора.

Почетком маја ове године из Демократског фронта је саопштено да су се „стекли услови да некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић и његов заменик Саша Чађеновић буду ухапшени и процесуирани“. То је саопштено након што је Катнић појаснио своју и улогу СДТ у прикривању доказа и заустављања истраге о везама високих полицијских службеника са вођама „кавачког клана“.