Прочитај ми чланак

„У САЛИ ЊИХ ДВОЈЕ и неко их снима“: Родитељи ђака из Сурдулице о снимку…

0

Стравичан скандал потресао је Сурдулицу након што је међу ученицима основне школе кренуо да се дели експлицитни снимак двоје ученика који имају с*ксуални однос, а који је настао у просторијама школе. Родитељи деце која иду у ову школу објашњавају да је ово ужас несагледивих размера и да после свега што се догодило не знају како ће и да ли ће моћи да заштите своју децу.

Током јучерашњег дана појавила се информација да се међу ученицима у овој школи дели експлицитни снимак, али је све било под великим знаком питања.

Родитељ, чија деца похађају школу у Сурдулици, испричао је да је за цео догађај сазнао од супруге, када се она вратила са посла.

„Отац сам двоје деце, а једно од њих је вршњак са том децом која се помињу. Кад су дошли кући, испричали су нам шта се тачно десило у школи. Испричали су да су неке безобразне ствари радила друга деца. Супруга је била запрепашћена“, каже отац једног дечака.

Он је испричао да, како су њему објаснили, све се догодило на часу физичког, када је сала била скоро празна, а само неколико ученика је остало унутра.

„Њих двоје и још неко од деце, који је снимао. Неко од њих је касније показивао тај снимак по школи другој деци, као добру фору. Али верујте да уопште није смешно. Не знам како бих реаговао да су моја деца била умешана у то. Разговарао сам са мајком девојчице која иде са мојим сином у разред и жена је избезумљена“, каже саговорник, који је инсистирао на анонимности, с обзиром да његова деца иду у поменуту школу у Сурдулици.

Како истиче, жена је страшно забринута за безбедност своје ћерке и у разговору са њим рекла му је да је разговарала са разредним старешином, те да јој је он одговорио да је све у надлежности полиције и да не смеју да дају никакве информације јер су малолетна лица у питању.

„Разумем је што је забринута. Ја искрено не знам како бих се поставио да имам женско дете, а да је оно умешано у такву гадост. Тај снимак се у току дана проширио целим градом, знате ово је мало место и све се брзо сазна. Снимак је обрисан са мрежа. Вероватно су неки људи сачували тај снимак на свом телефону“, прича овај отац.