Прочитај ми чланак

РХМЗ издао упозорење, у целој Србији упаљен метео аларм

0

Издато је упозорење за обилне падавине.

Данас ће у брдско-планинским пределима на западу и југозападу Србије доћи до повећања висине снежног покривача за 10 до 15 цм, локално и више, упозорио је РХМЗ на свом сајту овог јутра.

Издато је и упозорење за обилне падавине – у понедељак и уторак (23 – 24.01.) на југу и југозападу Србије, као и у Тимочкој Крајини очекује се укупно од 15 до 40 мм падавина за 2 дана.

За све делове земље, осим за Источну Србију, упаљен је жути или наранџасти метео аларм, што значи да треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

РХМЗ је издао и хидролошко упозорење.

На Лиму код хидролошке станице Пријепоље водостај је у опадању и наредних 12 сати ће се налазити изнад границе ванредне одбране од поплава.

На Сави код х.с. Шабац водостај ће 22. јануара достићи и превазићи границу ванредне одбране од поплава.

На Ибру код х.с. Рашка водостај је у стагнацији са тенденцијом мањег опадања и наредних 12 сати ће се налазити изнад границе ванредне одбране од поплава.

На Топлици код Дољевца и Јужној Морави код Мојсиња током 20/21. јануара водостаји ће се приближити границама редовне одбране од поплава.

На Нери код х.с. Кусић водостај ће током 20./21. јануара достићи границу редовне одбране од поплава.