Прочитај ми чланак

Радници Поште: Обустава рада док се не испуне захтеви, тражимо плате од 70.000 дин

0

Међу захтевима радника "Поште Србије" су повећање плата од минимум 30 посто, као и моментални пријем оптималног броја запослених

Запослени у „Пошти Србије“, коју су у обустави рада од 24. октобра, окупили су се испред Главне Поште у центру Новог Сада, незадовољни предлогом ресорног министарства, да им се плате повећају за 10 одсто у новембру и исто толико у јануару.

Међу захтевима радника „Поште Србије“ су повећање плата од минимум 30 посто, као и моментални пријем оптималног броја радника.

Захтевају и, како кажу, прекид „тихе дискриминације“ и траже гаранције Владе да ће њихови захтеви бити испуњени.

На протесту испред Главне поште у Новом Саду окупили су се радници већине новосадских филијала, а како кажу за РТС, након састанака са министром информисања и телекомуникација Михајлом Јовановићем, који су одржани јуче и у петак, неће прекинути обуставу.

Додају да им је на састанку у петак гарантовано да неће бити санкционисани због обуставе рада.

„Да би у понедељак потпуно променили причу и сада су откази опција, ништа нам неће бити плаћено што не радимо, а њихова понуда је десет посто у новембру и десет у јануару. То је нешто са чим се ми уопште не слажемо, нико то није прихватио и само смо још одлучнији у овом што радимо“, рекла је радница Поште Мирјана Бенић.

Радник Жарко Мијовић истиче да је повећање од укупно 20 одсто које им се нуди – „минимум минимума“.

„Не можемо то да прихватимо ни у ком случају. Најмање смо тражили што може да буде. Републички просек је преко 80.000 динара, ми тражимо да имамо 70.000. Зар је то пуно“, упитао је Мијовић.