Прочитај ми чланак

ПРВА ЖРТВА ЦРНОГ ПАНТЕРА! Нађено раскомадано тело пса у шуми код Врбаса

0

Црни пантер је пре три сата виђен и снимљен на шеталишту „Шлајз“ поред Великог бачког канала у Врбасу. Пецарош, који је направио снимак, проследио га је еколошком удружењу „Покрет за све нас“ (ПЗСН) у Врбасу.

Ненад Тешић из ПЗСН рекао је, за медије да су полицајци и ловци већ на терену. Звер је снимљена на 20 метара од ресторана риболовачког удружења и на 50 метара од првих кућа у Врбасу, у насељу Мађаршор. Тешић каже да је на Шлајзу пронађено раскомадано тело пса, за којег се претпоставља да је био жртва пантера.

Фото: Принтскрин

Звер је претходног дана наводно виђена у атару села Фекетић, у општини Мали Иђош. Њено појављивање у Врбасу је, потврђује Тешић, логично, јер је Мали Иђош суседна општина, а пантер је у Фекетићу снимљен како се креће у правцу Врбаса.

– Потребно је да се звер даноноћно прати, а ловачко друштво, које је опремљено термокамерама, може да је лоцира и ноћу. Ловци могу да је успавају стрелицама и да после тога буде смештена у зоолошки врт – казао је Тешић.

Према његовим речима, досадашње кретање пантера, који је прво уочен у Апатину, показује да он из Војводине иде према централној Србији.

– Они који не схватају озбиљност ситуације, говоре да је пантер безопасан и да напада само кад је сатеран у ћошак. Сама чињеница да је он практично међу људима, упућује на то да је у опасности и да ће се бранити, због чега треба бити опрезан – упозорио је Тешић.

Он истиче да пантер, без обзира на своју мачју спретност, може бити плен дивљих свиња, „које су агресивне и крвнички нападају“.