Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ студената: Блокада Немањине, траже ниже школарине и смене (ВИДЕО)

0

Како су и најавили, студенти су у 12 часова отпочели протест у Немањиној, испред Владе Србије. И блокираће улицу до 15 часова, а ако их не приме и не саслушају њихове захтеве, најављују нове акције и "камповање". Србин.инфо је, као и увек, на лицу места.

Блокирана је само једна трака Немањине улице у смеру ка Славији.

Студенти су за Србин.инфо изјавили да ће да истрају, а како истичу, петиција студената за смањење школарине потписало је бише од 15.000 потписа.

„Чекамо одговор, ако га не добијемо, настављамо са радикалнијим потезима. Зовемо новопеченог бруцоша Вучића на кошаркашку утакмицу. Уз то ћемо можда наставити камповање испред Владе, Покушаћемо да избегнемо свакодневно блокирање саобраћаја због грађана Србије, али можда ћемо бити принуђени и на тај потез , истиче за Србин.инфо Никола Арсенић из иницијативе „Крени-промени“, који је био у згради Министарства просвете.

На протесту је и Саво Манојловић, председник Удружења за заштиту уставности и законитости. Он за Нова.рс наводи да подржава студенте, јер је право очигледно на њиховој страни.

“Апсолутно подржавамо студенте. Прошле године су им противправно наплаћене школарине. То је евидентно ако се има у виду да није испоштован уговор о студирању и Закон о високом образовању”, наводи Манојловић.

Студенти и професори су претходно, у петак, одржали протестну шетњу под називом “Уједнињени за образовање”, на крају које су се, због изостанка било какве реакције на њихове захтеве одлучили за радикализацију протеста.