Прочитај ми чланак

ПРОЈЕКАТ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА: Већ 2019. се возимо златиборском гондолом

0

Надам се да ћемо већ следеће године моћи да се возимо гондолом на Златибору. Да није било политичких саплитања и изостанка подршке од дела државних институција, Златибор је већ могао да оствари овај пројекат од националног значаја. Ипак, остављамо све проблеме иза себе и завршавамо гондолу која ће довести рекордан број туриста.

Ово поручује Бојана Божанић, директор ЈП Голд гондола Златибор и открива докле се стигло са радовима на највећој инвестицији општине Чајетина.

– Завршени су радови на почетној станици, а почетком јула је на реду повезивање струје, а затим и радови на постављању стубова. За то ћемо добити дозволу кроз седам до десет дана. Свих 36 стубова до врха Торника и међустаница би требало да буду завршени до краја године – најављује Божанић.

Наша саговорница наводи да је општина Чајетина веома задовољна извођачима радова, а да је одступање настало због политичких проблема, односно недобијања грађевинских дозвола.

– Укупна вредност радова је три милиона евра, док је сама опрема плаћена десет милиона евра. Нема дилеме да ће гондола привући велики број гостију. Наш циљ је да у наредних седам до десет година тај број подигнемо са садашњих 320.000 на милион гостију. Гондола иницира и друге пројекте. Многи инвеститори су већ купили локације и граде у близини гондоле. Ту ће бити и додатних садржаја.

 

Такође, уредиће се простор око Рибничког језера, који ће постати нови туристички центар, направиће се аква-парк, као и нове стазе на Торнику, јер са гондолом Златибор постаје не само викенд скијашка дестинација, већ прави зимски центар – објашњава Божанић.