Прочитај ми чланак

Продао стан да помогне болесном пријатељу и завршио на улици, убијен због 390 дин.

0

Кристијан Костић познатији као Блеки, убијен је 9.2.2022. године, када га је пресрео Жарко Р. и тражио му новац. Несрећни човек у том тренутку му је дао 390 динара колико је имао код себе, а када му је осумњичени затражио још, рекао је да нема. Жарко Р. тада је насмрт претукао уличног свирача, а човек је од задобијених повреда подлегао у Ургентном центру.

Када га је Жарко Р. претукао, оставио је Блекија да лежи у Косовској улици. Вест о убиству Костића потресла је његове колеге и многе Новосађане који су скоро свакодневно могли да га виде како свира гитару у центру Новог Сада. Из тог разлога поднета је Иницијатива да се у градском центру постави спомен клупа убијеном уличном свирачу, коју је подржао бивши градоначелник Милош Вучевић.

Костић је својевољно постао бескућник јер је продао стан да би помогао болесном пријатељу.

Апелациони суд у Новом Саду потврдио је првостепену пресуду новосадског Вишег суда којом је Жарко Р. из Жабља проглашен кривим и осуђен на је 18 година затвора, због тешког убиства уличног свирача Кристијана Костића.

Сахрањен је 17.2.2022. године на Градском гробљу у присуству бројних пријатеља где су му колеге улични свирачи одсвирали песму Боба Дилана ’’Knockin’ on heaven’s door’’.

Фото: Printscreen/YouTube/Bleki Novi Sad