Прочитај ми чланак

Припадник ЛГБТ: Хоћу брак, хоћу усвајање деце, хоћу све

0

Геј активиста Предраг Аздејковић поручио је да ЛГБТ заједница жели "све" и да ће се борити за потпуну равноправност. "Хоћу брак, хоћу усвајање деце, хоћу све. Борићемо се док то не добијемо - да ли ће нам то дати већина која нас махом гледа као полуретардиране, видећемо. Наш циљ је да се изборимо за пуну равноправност и у томе нећемо да станемо", поручио је Аздејковић гостујући у јутарњем програму телевизије Нова С "Пробуди се".

„ЛГБТ права екстремно поалризују ово друштво – за и против. Политичари желе да то избалансирају, били на позицији или у опозицији“, констатовао је Аздејковић поводом проблема у вези са доношењем најављеног Закона о истополним заједницама.

Printscreen

Аздејковић је приметио и да Србија има премијерку која је лезбејка и има дете са својом партнерком, али да смо, ипак, и даље далеко од Хрватске која је дозволила да истополни партнери усвајају децу.

Он је оценио да премијерка Брнабић није много урадила за ЛГБТ заједницу.

„Ипак, да она није климнула главом Гордани Чомић и рекла ‘ради’, не бисмо ни говорили о Закону о истополним заједницама. Тако да ја маштам да и то што није јавно, премијерка ипак нешто ради за ЛГБТ заједницу, али да то није пред камерама“, рекао је Аздејковић.