Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛА ВОЈНА ВЕЖБА „ПЛАТИНАСТИ ВУК 19“: Војници из 9 држава у касарни у Србији

0

На вежби учествује око 500 припадника оружаних снага Србије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Мађарске, Италије, Северне Македоније, Румуније, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Уједињеног Краљевства

Командант Четврте бригаде Копнене војске бригадни генерал Слободан Стопа поздравио је све учеснике и пожелео им успешно извођење вежбе у касарни “Југ” ко Бујановца.

“Вежба “Платинасти вук“, која се изводи у мултинационалном окружењу, представља добру прилику да унапредимо наша знања, али и разменимо искуства са припадницима војски партнерских земаља” – рекао је генерал Стопа.

“У вежби која се изводи по теми „Тактике, технике и процедуре у мултинационалним операцијама – неубојито оружје“, припадници војски земаља учесница увежбаваће се у процедурама приликом ангажовања у мултинационалним операцијама и радњама и поступцима у међународном окружењу” – саопштило је Министарство одбране.

Циљ вежбе, која траје до 19. јуна, је да унапреди интероперабилност и међусобно разумевање припадника војски партнерских земаља на тактичком нивоу у току извршења операције подршке миру у мултинационалном окружењу.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!