Прочитај ми чланак

Осетно хладније с кишом у Србији: Велика промена времена, а ево кад се враћа сунце

0

У Србији ће данас бити облачно, ветровито и хладније време са кишом и локалним пљусковима који ће понегде бити праћени и грмљавином, саопштио је Репулички хидрометеоролошки завод.

Дуваће умерен и јак северозападни ветар који ће на северу и истоку земље, као и на планинама достизати и ударе олујне јачине. Са падом температуре, киша ће прећи у снег у брдско-планинским пределима југозападне, јужне и источне Србије. Јутарња температура од шест до 12, дневна од 10 до 15.

У Београду данас облачно, ветровито и хладније време, повремено са кишом и краткотрајним пљусковима. Дуваће умерен и јак северозападни ветар који ће достизати и ударе олујне јачине. Дневна температура између 10 и 12, увече седам.

Сутра променљиво облачно и хладно уз умерен и јак северозападни ветар који ће поново достизати олујне ударе. Краткотрајно се очекује и локална појава пљускова кише, крупе и снега. Ветар ће бити у слабљењу крајем дана и током ноћи.

Ове недеље осетно хладније

У првој половини седмице осетно хладније.

До четвртка се у јутарњим сатима очекује слаб и умерен приземни мраз, док се слаб мраз на 2 м висине очекује у уторак у северним, у среду у свим, а у четвртак само у јужним пределима Србије

Од четвртка дневна температура у осетнијем порасту.