Прочитај ми чланак

Народу је доста примитивизма: Протест против ријалити програма испред РЕМ-а ВИДЕО

0

Активисти Удружења за заштиту уставности и законитости окупили су се данас испред зграде Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) у Београду где су захтевали да Скупштина Србије разматра измену Закона о електронским медијима којим би се регулисао ријалити програм и говор мржње на телевизијама са националном фреквенцијом.

Из тог удружења на скупу „Корак до културе“ испред РЕМ-а су казали да су за измену закона прикупили више од 42 хиљаде потписа грађана.

FOTO: SRBIN.INFO

Усвајањем измене закона који предлажу ријалити програма измедју 18 и 23 часа не би било и увело би се обавезних пола сата културног програма за децу и младе на телевизијама са националном фреквенцијом.

Како наводе, укидање ријалити програма је неуставно, „сама форма није проблематична, већ је проблематичан саобраћај који се намеће кроз ту врсту програма“.

„Разумни рок да Скупштина узме у разматрање измене закона је до краја децембра. Сви потписи су верификовани, а из Министарства културе су на састанку казали да су предлози апсолутно на месту“, рекли су активисти.

Како образлажу, рок је до краја године због тога што се октобарско заседање Скупштине завршава у децембру, а ако закон не буде био узет у разматрање обратиће се председници Скупштине Маји Гојковић.

„Гојковић мора да нас прими. До сада је прикупљено 4.800 потписа грађана да нас она прими“, додали су.

Протест је између осталог организован вечерас и због нереаговања РЕМ-а на неприкладни садржај на телевизијама са националним фреквенцијама.