Прочитај ми чланак

Након медијских напада, Григорију прете смрћу

0

Срђан Крунић, некадашњи помоћник свештеника Владимира Вукашиновића, а данас чтец у манастиру Ваведење, упутио је преко друштвене мреже Фејсбук претње владики Григорију Дурићу, поручујући му да је "издајник и непријатељ Цркве" и да ће због тога бити ликвидиран.

Напади на епископа диселдорфског и целе Немачке не јењавају од његовог последњег појављивања у јавности, те су тако, уз натписе државних таблоида, осмишљени и спотови на којима је Григорије представљен као човек који је желео да сахрани живог патријарха Павла, уз оптужбе да дели верни народ на добар и лош, не верује у демократију, подржава извесне политичке опције и њихов је кандидат за председника државе.

Међутим, помоћник у манастиру Ваведење (Београдско-карловачка архиепископија) је отишао корак даље, наводећи да треба искористити “Вучићеве легалне властодржачке интересе” како би се “раскрварили непријатељи Цркве”.

“Треба само да га што више искористимо да раскрваримо непријатеље Цркве и ликвидирамо издајнике у нашим редовима – прво курвара и криминалца, немачког владику Григорија Дурића”, написао је он, између осталог, на Фејсбуку.

Гајић: Следи кривична пријава против Курнића за угрожавање сигурности Григорија

Реагујући на најновије претње упућене његовом клијенту, правни заступник владике Григорија, Владимир Гајић, за Нова.рс поручује да ће кривична пријава, коју планира да у току дана достави тужиоцу за високотехнолошки криминал Бранку Стаменковићу, обухватити и Крунићеву поруку.

“Ово су изјаве у којима он отворено прети владики Григорију и нема никакве сумње да је неопходно да тужилаштво против Крунића преузме одговарајуће мере”, рекао је он за наш портал, напомињући да претње, иако су веома опасне, не могу да утичу на ставове владике.

“Григорије је јака личност, стога они немају шансе да га уплаше или да поремете његова уверења и веру. Чини се да са кампања против њега појачава како се приближава датум избора новог патријарха”, истакао је Гајић.