Прочитај ми чланак

На сајту Привредне коморе Србије се тврди: „Косово није део Србије“

0

Привредна комора Србије (ПКС) на свом сајту поставила је четбота вештачке интелигенције, али оно што вероватно из ове институције нису очекивали је да ће се међу постављеним питањима наћи и оно о независности Косова. У питању је, иначе сервис BizChat, који је недавно представљен на Копаоник бизнис форуму.

Тако је на постављено питање „Да ли је Косово део Србије“ стигао одговор на BizChat-у да није.

N1

 

Уследило је и подробно објашњење на друго постављено питање – зашто је за Србију у економском смислу добро да Косово буде независно.

 

Подсећамо, ПКС је је на Копаоник бизнис форуму представила BizChat – „нови дигитални сервис на бази вештачке интелигенције који у реалном времену, 24 часа у седмици, омогућава привредницима и компанијама да брзо и једноставно добију информације важне за пословање“.

Бесплатни сервис направљен је са циљем да се додатно поједностави и олакша комуникација са привредом, а урађен је на бази Мајкрософтове технологије и постављен на насловној страни енглеске верзије сајта ПКС.

Привредном комором Србије руководи буџеташ Марко Чадеж који је познат и по том што се на гостовањима у ТВ емисијама појављује са лакираним ноктима.