Прочитај ми чланак

КО СМЕ У БРУСУ ДА ГА ОСУДИ: Суђење Јутки се измешта из Бруса у Београд?

0

Суђење бившем председнику општине Брус, оптуженом за сексуално узнемиравање бивше секретарице Марије Лукић , Милутину Јеличићу Јутки, биће измештено из Основног суда у Брусу у Београд, сазнаје "Блиц".

Пуномоћник Марије Лукић, адвокат Боривоје Боровић, тражио је недавно изузеће поступајућег судије и председнице суда, иако је знао да на то нема право, уколико га тужилац не подржи. Међутим, на претресу, на питање судије да ли подржава предлог, тужилац је рекао да „оставља суду на оцену“, иако у закону та категорија не постоји, пише Блиц.

Међутим, досадашњи судија Типсаревић, замењен је, а на његово место дошла је судија Светлана Радојковић. Она је Боровића обавестила да је поднела захтев за измештање суђења из Бруса.

Од стране Основног суда у Брусу поднет је захтев за преношење месне надлежности Врховном касационом суду у Београду, те да ће евентуални главни претрес бити заказан по одлуци Врховног касационог суда – стоји у допису судије Радојковић упућеном пуномоћнику Боровићу.

У изјави за „Блиц“ Боровић каже да је сигуран да ће Јеличић бити осуђен где год му се буде судило.

„Очигледно је да судија Радојковић не жели да трпи притиске које је њен претходник трпео и вероватно не жели да угрози своју каријеру. Ово је чист доказ да је судија уплашена, а ко зна, можда се и охрабрила“, наводи Боровић.

Он поздравља одлуку да се суђење пренесе из Бруса у Београд и каже да је она добра.