Прочитај ми чланак

Ко је Горан Папић: Пребијао људе и напредовао без школе

0

Горан Папић, бивши заменик начелника СБПОК-а, ухапшен је данас одмах после саслушања у Сектору унутрашње контроле МУП-а, сазнаје Н1.

Подсетимо, раније су „Вечерње новости“ објавиле да је под истрагом полиције због сумње да је повезан са Вељком Беливуком.


Папић је иначе у јавности познат као полицијски функционер који је без дана полицијске школе вртоглаво напредовао у МУП у време Стефановићеве владавине, с којим је како медији преносе у кумовским везама. Оставку је поднео само неколико дана пошто је Вулин дошао на чело МУП-а. Медији су о њему извештавали и због бруталног пребијања Дејана Пејовића, власника ресторана “Јахорина”.

Наиме, Београђанин Дејан Пејовић већ годину и по дана тврди да су га претукли полицајци које је предводио управо Папић.

Пејовић је тврдио и да су Папићеве колеге заплениле снимке надзорних камера са његовог локала, због чега је, објашњава, тужилаштво претходно одбацило пријаву. Међутим, Пејовић је касније дошао до снимака.

Када је реч о бившем заменику начелника СБПОК-а, Горану Папићу, телевизија Пинк је, после Пејовићевог иступа у јавност, представила да Папића заправо напада опозиција због хапшења Милана Дабовића, ког су довели у везу са опозиционаром Драганом Ђиласом, те емитовала и специјал о полицајцу.

„Ни сањао нисам да могу да се нађем на мети и на прогону појединих опозиционих лидера само зато што сам заједно са својим колегама часно и поштено обављао посао и склањао дрогу од наше деце“, изјавио је заменик начелника СБПОК-а Горан Папић.

Папића је од такозваних напада бранио и председник Србије, одговарајући на питање новинара о новим доказима о умешаности оца министра Небојше Стефановића у трговину оружјем.

„Немој ви да ми бирате ко ми је најближи, ко није, Небојша је свакако један од најближих и смета вам нарочито зато што је један од њему најближих људи лично из аутомобила извукао нарко зликовца који је имао три килограма дроге око врата, зато водите хајку против Небојше Стефановића и Горана Папића“, рекао је председник Србије Александар Вучић.