Прочитај ми чланак

Језиве претње редакцији црногорског портала ИН4С: Знамо где живите, све ћемо вас..

0

„Има да вам побијемо све, од дјеце у зипци, па до најстаријега у фамилији. Коров се из корјена чупа. Бит ће крви“, стоји у претњи упућеној новинарима црногорског портала Ин4с.

Ово није први пут да портал добија претње, каже за Спутњик главни и одговорни уредник портала Гојко Раичевић.

FOTO: IN4S

„Врло често смо били мета напада, како полицијских и државних институција, тако и појединаца који су врло ревносно слали поруке, увредљиве и претње смрћу. Међутим, ово је први пут да се таргетира целокупна редакција и њихове породице“, каже он.

„Мислите да можете радити шта хоћете и колико хоћете без икаквих посљедица? Мислите да сте анонимни и да не знамо који сте? знамо тачно и који сте и гдје живите и гдје вам раде најмилији!“, стоји у поруци коју је редакција портала Ин4с добила путем електронске поште.

Раичевић напомиње да претње неће ништа променити у раду редакције, као што је и уверен да ће државни органи реаговати.

„Сведоци смо да су у последње време људи били хапшени за преношење линка на друштвеним мрежама. Дакле, не аутори појединих коментара, већ људи који су преносили туђе коментаре. Све то говори о карактеру државе у којој живимо и система који влада Црном Гором безмало тридесет година“, објашњава наш саговорник.

Игноришу нас само кад смо жртве

Имам и праксу да не сарађујем са црногорском полицијом, тужилаштвом и судством, о чему сам и јавно говорио и било би непримерено да сада пријављујем претње, додаје Раичевић.

„Са друге стране, готово једном недељно добијамо позиве из полиције да објашњавамо природу текстова које објављујемо, да одајемо изворе информација или ај пи адресе коментатора. Очигледно је да нас ревносно прате, али када смо ми жртве, то се готово по правилу игнорише“, каже Раичевић.
На мети режима

На мети режима

Претње редакцији Ин4с су, према Раичевићевим речима врло честе, али до сада нису биле овако експлицитне. Обично су претње упућене уреднику, али ово је први пут да се отворено прети свим члановима редакције и њиховим породицама.

Портал Ин4с је црногорски опозициони портал који указује на проблеме црногорског друштва, дискриминацију српског народа у Црноја Гори, а има важну улогу у обавештавању јавности о протестима грађана против Закона о слободи вероисповести. Због тога је често на мети режима Мила Ђукановића.