Прочитај ми чланак

Јака киша широм Србије – 11 интервенција Сектора за ванредне ситуације

0

Киша која је почела синоћ, падала је током ноћи и током јутра у већем делу земље. У Београду за четири сата пало је 40 литара кише по метру квадратном. Сектор за ванредне ситуације интервенисао је током ноћи једанаест пута на отклањању последица невремена.

Ангелина Реџић из Сектора за ванредне ситуације рекла је да су имали 11 интервенција на отклањању последица невремена – седам интервенција уклањања стабала, три интервенције црпљења воде, две у Београду из стамбених објеката, једну у Сјеници из Дома здравља, и једну интервенцију гашења пожара у граду Чачку, који је био последица удара грома.

Није било повређених и страдалих, а стање се прати из минута у минут.

Реџићева је истакла да припадници Сектора за ванредне ситуације на целој територији Србије обилазе терен, дају упутства становништву о поступцима у случају да дође до опасности, како да се понашају и делују у складу са прогнозама РХМЗ-а.

Киша која је почела синоћ, наставила је да пада током ноћи и током јутра у већем делу земље. Облачно без кише било је само на југу и истоку Србије.

Прошле ноћи било је пљускова у Шумадији, Срему, Банату, Поморављу и на истоку земље.

У Београду је за четири сата пало 40 литара кише по метру квадратном. Прогностичари за данас најављују постепен престанак падавина и делимично разведравање.

Ситуација на подручју Шида се нормализује. Око 80 одсто домаћинстава је добило струју после снажног невремена које је погодило тај део земље протеклог викенда.

Проблем водоснабдевања је решен. Отклањају се кварови на три далековода које је оборио јак ветар.

Екипе Електромрежа Србије су на терену и покушавају да у што подигну далеководе како би се нормализовано снабдевање струјом, преноси РТС.