Прочитај ми чланак

Имају ли Срби у Хрватској шансе у политичкој борби?

0

„Спутњик интервју“ вечерас од 21 сат говори о политичком животу Срба у Хрватској. Са новом генерацијом политичара говорићемо о њиховим покушајима да се на демократски начин изборе са новим провокацијама и растућим фашизмом у држави чланици Европске уније.

© AP Photo/ Alvaro Barrientos

© AP Photo/ Alvaro Barrientos

Старија генерација српских политичара у Хрватској чврсто држи своје позиције, како у странкама, тако и у Сабору Хрватске. Има ли шансе да их замени нова генерација која своју будућност види у Хрватској и која са оптимизмом гледа на будуће односе Хрватске и Србије?

Какав је живот Срба у атмосфери која протеклих недеља подсећа на ратну, како је ових дана бити Србин у Вуковару, односно Сплиту, питаћемо Зорана Којића, председника Српске народне Странке у Хрватској, и Николу Лушу, повереник Самосталне демократске српске странке у Сплиту и координатор Српског Народног Већа за Сплитско-далматинску жупанију.

Питаћемо их и колико им у политичкој борби помажу или одмажу изјаве српских политичара, жестоки одговори на нападе хрватске дипломатије и ставови Српске православне цркве о том питању?

Покушаћемо да одговоримо и на питање зашто су Срби у Хрватској подељени на неколико политичких опција, када сви исти имају заједнички циљ — опстанак српског народа на територији Републике Хрватске.

Емисију слушајте на таласима Радија Студио Б, на фреквенцијама 99,1 мегахерц, 100,8 и 105,4 мегахерца.