Прочитај ми чланак

ЧОВЕК ВЕЛИКОГ СРЦА: Нови подвизи српског снајперисте у Доњецку (Фото, Видео)

0

srpski snajperista u ukrajini dejan beric

Како нема већих ратних дејстава Берић се фокусирао на хуманитарни рад у ДНР, па је покренуо још једну хуманитарну акцију помоћи најугроженијима. Овог пута помоћ се скупља за девојку Анастасију Удовиченко која болује од мултиплекс склерозе, а због ратних дејстава нашла се у тешкој ситуацији. Берић је недавно са групом добровољаца обезбедио средства да се Анастасији купе инвалидска колица, а циљ нове акције је да се купе лекови и да се она пошаље на рехабилитацију.

У прилогу о предаји колица Анастасији Удовиченко који је урадила „Краснаја Москва“, девојка објашњава да од октобра није излазила из куће, јер комшије које су јој некад помагале да изађе из куће сада су сви на фронту. Она је инвалид прве категорије, а сада ће захваљујући акцији добровољаца моћи поново да излази из куће.

Берић и Анастасија

Берић и Анастасија

Међутим, за Анастасију је избијање рата донело и проблеме у набавци лекова. Цена лекова је толико поскупела, а честе су и несташице, због чега је она престала да узима терапију јер породица нема новца.

Колико је Дејан Берић одлучан у намери да помогне Анастасији и њеној породици показује и то да је путем свог Фејсбук профила понудио продају неких својих униформи, ратних сувенира и застава како би се помогло овој породици.

Mеђу стварима које је понудио да прода нашла се и униформа у којој је први пут рањен, заставе које је добијао на поклон итд.

Правда подсећа да је Берић већ организовао неколико хуманитарних акција у ДНР-у где су помоћ добијала деца која су остала без родитеља. Свака његова акција испраћена је извештајем са снимцима и фотографијама као и детаљни извештај са именима донатора (оних који нису инсистирали да остану анонимни) и цифрама које су уплатили.

Предмете које је Берић понудио да прода можете видети код њега на Фејсбук профилу.

Погледајте како су добровољци поклонили Анастасији инвалидска колица:

Док их поједини медији и државни органи означавају као плаћенике и „псе рата“, српски добровољци у Новорусији из дана у дан показују да је љубав према братском руском народу једини мотив њиховог учешћа у одбрани Донбаса.

(Правда)