ХЕРОЈ ШТРАЈКА ПОШТАРА Суспендован директор који је стао уз раднике

0

Директор Радне јединице поште "Београд центар" Божидар Спасојевић суспендован је јер је пре два дана одбио да потпише суспензије радницима.

Према нашим сазнањима, Спасојевић је због одбијања да послуша наредбе којим би додатно „стао на муку“ радницима поште, премештен на друго радно место, али је добио премештај и зарадио суспензију.

Wikimedia Commons

Радници поште диве се овом чину директора РЈ „Београд центар“, а многи га називају херојем међу запосленима у Пошти Србије, јер би се мало ко одрекао своје функције по цену суспензије, како би заштитио људство које је незадовољно договором о повећању плата.

За сада није познато каква ће бити судбина Спасојевића, као ни судбина осталих радника великог броја пошта широм Београда и Србије, који су од понедељка 2. децембра у обустави рада.

Поводом сазнања о суспензији и одбијању Спасојевића да потпише суспензију за раднике, контактирали смо Пошту Србије, али они су одбили да разговарају конкретно о случају Божидара Спасојевића.

Зашто штрајкују радници поште?

Радници „Поште“ су прошлог понедељка ступили у штрајк, који се радикализовао на целу Србију, а повод тиме био је неиспуњен договор са Владом Србије и руководством о испуњењу захтева, чији рок је истекао 30. новембра. Они траже да им се повећа плата за око 100 евра и били би задовољни са износом и до 50.000 динара, јер су им садашње зараде између 32 и 38.000 динара. Раднике иритира разлика у платама између менаџмента и најниже квалификованих, која према њиховим тврдњама износи 150.000 динара, па и више.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!